Tävling hos lamiamichelle.se


Tävlingen finns hos www.lamiamichelle.se

Storlien

Har inte uppdaterat alls bra det senaste. Den allra främsta anledningen till det är att blogg.se-appen verkligen är skitdålig. Verkligen! Fungerar kanske att lägga upp ett inlägg en gång av tio. Sämst!
Allra värst är det när man vill lägga till en bild. Blir så frustrerad! Mitt liv är fyllt till bredden av saker som ska göras och jag har inte tid att starta datorn varenda eviga gång som jag vill skriva ett inlägg. I-landsproblem så det skriker om det men ändå. Ska maila blogg.se och klaga lite. Någon mer som upplever sig ha problem med appen?

Är iallafall i Storlien/Åre nu och åker skidor. Riktigt trevligt! Hade dock kunnat vara så mycket trevligare om det inte var för att jag tvunget skulle få influensan mitt i alltihopa. Alla de andra verkar ha klarat sig så får hoppas det fortsätter så. Har haft två nätter med megafeber men nu verkar det gå framåt så ska stå på skidorna imorgon igen hade jag tänkt :)

Nu får vi se om detta går att publicera. Det gick inte att publicera....som vanligt. Nu har jag tagit bort bilden och då gick det. Jag slutar tammetusan blogga om de inte fixar detta. Eller så byter jag bloggställe.


Gbg horseshow

Igår fick jag en fribiljett till Göteborg horseshow! Otroligt stort tack till Mia och gunilla!!! Tack tack tack!
Egentligen har jag inte tid att gå men jag VIIIILL!
Har gett de andra order om att skälla på mig om jag köper något annat än en ny sadelgjord, nya tyglar eller en bok på mässan :D måste hålla mig i skinnet!!

Ska bli så kul :)

Igår fick lilla Tyra en ny saltsten. En med Himalaya-salt. Vet inte vad det betyder egentligen men det låter och ser naturligt ut :D
I bakgrunden på bilden ser vi Muni från Hyngarp.

Tränade ökningar med henne på de upptinade grusvägarna igår. Gick huuuur bra som helst! Förutom ökad trav. Hon ville gärna ta galopp. Någon som har tips på hur jag ska träna den ökade traven utan att det blir galopp? Inte bra om det blir det på tävling juu.


Tillbaka

Skrev ett långt inlägg häromdagen och då låstes min blogg. Ingen aning varför men nu är den igång igen :)

Tyra har fått ett nytt täcke. Det blir ofta stormigt på västkusten och Tyra bor nära havet så hon har faktiskt frusit några gånger det senaste :( köpte därför nytt tjockare täcke. Det är dyrt att ha häst!

 


Tillbaka


test

hej hej

Det går inte alltid bara bra

Ofta känns det som att folk inte vill delge andra när de misslyckats. Detta gäller nog även mig själv. Men som alla vet går det inte alltid bra för oss och våra hästar.

Som igår. Ridpasset i ridhuset kändes som skit. Jag har såna dagar ibland som jag är övertygad om att alla har. Jag kunde inte rida igår. Kände mig som en nybörjare med gelé i benen och armarna. Kände mig som en hösäck. Tränade ökningar och ville verkligen få fram sväv i traven och galoppen. Tyra var säkert jätteduktig egentligen men jag bara kunde inte tycka att jag kunde plocka fram något bra från henne.

Jag vet att hon är en så fin häst men jag känner mig ibland som en värdelös ryttare. Jag kan inte plocka fram det som finns i henne på ett bra sätt. Men vi utvecklas tillsammans hela tiden och detta ska bli bra!

Får beröm av båda mina tränare men jag är som jag är vilket betyder att jag har svårt att tro på det folk säger till mig. Jag måste bli bättre på det.
Flera stycken som sett Tyra på tävlingar osv har sagt till mig att jag köpt en fin häst och det vet jag att jag har. Jag måste bara lära mig ta till vara på henne. Men blir så besviken på mig själv ibland bara. Tycker jag är otillräcklig.

Ville bara vara lite pessimistisk. Så nu har jag fått vara det. Dags att vara positiv igen :) här kommer en bild på min fina lurv samma kväll som hon blev min :) hade nog inte fattat då hur lycklig jag var som hittat denna diamant!

Nästa gång jag rider henne (imorgon) ska jag vara piggare och inte lika hungrig så det går bättre. Tänkte hoppa lite!

 


Min häst är ingen leksak

Jag tänker ibland:
Visa mig din utrustning så ska jag tala om hur väl du sköter din häst.

Jag tror det stämmer en del. Säkert inte till 100% men nära. Min häst sköts inte som en porslinshäst, inte min utrustning heller för den delen. Men jag är väldigt noggrann. Både med skötseln, träningen och planeringen med Tyra. Hon förtjänar det allra bästa. Jag har ju tagit på mig ansvaret över henne. Det är jag som ska se till att hon har det bra.

Jag planerar hennes träning i stora drag långt i förväg så det blir regelbundet. Jag tycker att om man ska tävla och även åka på träningar som är krävande måste man hålla igång sin häst emellan också. Ska man kräva av sin häst att den ska kunna prestera så får man rida större delen av veckan. Allt annat är inte schysst mot hästen och skaderisken blir så mycket större.

Jag rider ca 5-6 dagar i veckan varierat. Ser till att planera så att hon inte rids ett hårt pass och sen står flera dagar och sen rider ett hårt pass och sen får hon stå flera dagar osv.
Vissa dagar får hon gå hårdare och andra lättare. Variation är viktigt!

Det går inte att rida sin häst hårt för tränare och sen rida hästen kanske en gång i veckan däremellan. Får heller inte så mycket respekt för folk som rider sin häst hårt ena halvan av året och sen låter den vila andra halvan. Sådana människor kommer ingenstans om de inte har en superhäst!

Kom att tänka på detta när jag läste ett inlägg i min kusins blogg www.jultis.blogg.se där hon skrev att hon avstått från en mindre tävling med sin hopphäst för att han inte blivit riden på en vecka. Trots att hon gärna ville och tävlingen var på hemmaplan. Tänk om alla kunde tänka på hästen i första hand och i te sig själva?

Ska man vinna tävlingar ska man också förtjäna det!

Nä min häst är minsann ingen leksak. Hon är min vän och hon behandlas därefter. Jag tar hand om henne och motionerar henne även om jag egentligen inte har tid, även om jag är trött, på dåligt humör, sjuk, även om det är dåligt väder osv osv för jag vet att när man har en häst kan man inte bara göra de "roliga" sakerna. De är ett ansvar att ha häst.


Mitt hjärta

Han är fin han :) hade köpt fina örhängen och asagoda hjärtbakelser till sin tjej <3


<3

Glad alla hjärtans dag mina vänner!

Sebbe kommer få en liten present av mig :) sen ska vi nog bara mysa. Först blir det iallafall mys med min andra pälskling Tyra ;)

Har tänkt lite kring tävlandet i år. Förra året köpte jag Tyra i april och hon är min första islandshäst. Innan har jag haft 3-gångare av olika storlekar och former :) året med islandshästen har varit väldigt lärorikt och fått mig att inse att jag fått lära om på nytt och kalla mig själv för nybörjare. På tävlingarna har det gått både bättre och sämre. Det jag haft störst problem med är utan tvekan tölten och poängen där har enligt mig inte varit bra. Det är ju för att jag inte är så bra på att rida tölt och det har dragit ner poängen.
Nu när jag introducerat mig själv för islandsstången och att Tyra går sjukt bra på den har jag förstått att jag nog måste våga mig upp till öppna klasser ganska snart.
Hon går så mycket bättre på stången och i lätt klass får man inte ha den. Konkurrensen är såklart mycket större i öppen klass och man får tävla mot superduktiga ekipage.

Kanske kanske kommer jag och Tyra också bli ett av de där superduktiga ekipagen ändå. Övning ger färdighet och jag vet att det finns kapacitet i min Tyralurv :)

Förra ägaren tävlade mycket med henne med bra resultat. Detta ska gå!

Nu längtar jag ännu mer!


Träning för Ritha

Trodde först jag skulle jobba idag och vara ledig imorgon men det visade sig att det var tvärtom. Jag passade på att höra av mig till min tränare Ritha och hon hade tid för oss idag :)
Började rida för henne i sensomras tror jag och hon har följt oss sedan dess regelbundet. Fått mycket hjälp och idag tyckte hon vi har utvecklats väldigt mycket. Har inte tränat för henne sen december. Hon tyckte det har hänt mycket det senaste till det bättre! Tyckte jag kan sälja Tyra som dressyrponny den dag hon inte vill tölta mer. Men det ska väl ALDRIG hända ;)

Köpte ett isländskt stångbett häromdagen och Tyra fungerar så bra med det! Jag använder det för att förfina mina hjälper till henne. Behöver inte alls ta lika mycket i munnen på henne med detta bettet och det känns otroligt bra!
Islandsstången är inte lika skarpt som många andra stångbett och mitt är tvådelat. Är så oerhört nöjd med träningen idag! Vad jag längtar till tävlingarna nu!


Ridtur under fullmånen



Idag jobbade jag sent, vilket innebar att jag slutade en stund efter 8 ikväll. Brukar rida innan jobbet sådana dagar eftersom jag börjar 11. Idag som många andra dagar så orkade jag inte gå upp i tid så det fick bli en kvällsritt. Pannlampan har gått sönder men det är fullmåne så det lyste starkt och vi såg bättre än med pannlampan...

Tyra trodde hon hade en varulv som jagade henne men jag kan inte klandra henne för jag trodde nog detsamma. Hon töltade iallafall som om hon hade eld i svansen. Var både arg och glad, men mest arg för hon lyssnade inte särskilt bra på förhållande hjälper så fick ta henne i munnen både en och två gånger mer än jag ville. Hade marken bara inte varit frusen hade hon kunnat få gå i vilket jäkla supertempo som helst. Men ville inte fresta för mycket på hennes små lurviga ben. Släppte dock fram henne på en raksträcka och hon bjöd som sagt på ett jäkla tepo. Vet dock inte hur takten blev för den ändrade sig lite hur som helst = ganska dåligt kan jag gissa....

Är fortfarande lite ledsen över att jag inte är bäst på att rida tölt men som alla säger så kommer det väl. Har fått mycket mycket bättre kläm på det korta tempot men det ökade tempot är jag svindålig på att känna hur takten ska kännas...

Men men övning ger färdighet :) Ska bli så kul att börja tävla snart igen så jag kan få poäng och veta vad domarna tycker!


Gracie

Lite mörk bild men gracie ville väldigt gärna vara med igår när jag lagade Tyras täcke som santino tagit sönder.

Han har stått över staketet och bitit i täcket. Han är typ 180 hög o har väldigt lång hals så han och Tyra brukar stå o mysa över staketet. Nu har vi dock satt stopp för det. Kan inte hålla på o köpa nya täcken stup i kvarten. Vi har höjt stängslet och hoppas nu på att detta ska hjälpa.


Islandshästens dag hbg

Nu har jag anmält mig och Tyra till islandshästens dag den 25 mars i Helsingborg. Det blir årets första tävling. Hade tänkt åka på en firmakeppni den 18 februari men vi ska till fjällen senare så spar mina pengar till det istället :) IHD blir också en firmakeppni och konkurrensen är nog stenhård så jag räknar inte alls med att vi ska komma på någon prispall. Vi ska dit och ha kul som en start på tävlingssäsongen 2012!

Någon mer som ska dit och som anmält sig?


Innan var jag ner till stranden återigen och kollade på solnedgången. Det har blivit lite min och Tyras grej det senaste. Det är ju så mysigt och vackert!

Tyra njöt också verkade det som :) med sin punklugg <3


Bloggtävling


Schabrak och läderskydd

Säljer pessoa-schabrak stl full endast använt en gång och läderskydd fram från globus med fårskinn i som är avtagbart stl full. 300 kr för schabraket och 200 för skydden.


Fruset vatten

Nu när det är svinigt kallt ute så har vattnet frusit i vattenkopparna hos pållarna. Så vi får gå in i stora tjurstallet för att bära vatten fram och tillbaka. Jag kommer bli ännu starkare i armarna nu :) starke Helena istället för starke Adolf :D
Igår när jag kom in till tjurarna låg den här lille söte och tittade på mig med sina mörka ögon :)


jag är med och tävlar

Tävlingen finns hos www.isbitarna.se

Längtar

Längtar så himlans mycket till våren och sommaren. På ett sätt mer till våren för den gillar jag mest. Då är alla glada för att vintern är över och det börjar bli varmare. På sommaren tycker jag ingen gör annat än klagar på vädret. Antingen för dåligt eller för bra och för varmt.
Längtar också till alla tävlingar för det känns som jag har utvecklats med Tyra. Vill se om det ger resultat i poängen.


Fick en present :)

Nu har vintern anlänt. Verkligen!
-19 grader var det idag när vi åkte till jobbet!

När jag kom till stallet halvt genomfrusen ikväll efter jobbet så låg det en liten present på min sadel :) Har haft sadeln utlånad idag för en sadelutprovning och som tack för hjälpen fick jag ett par nya stigbyglar!!! Fantastiskt snygga är de och precis sådana som jag vill ha! Var trots den massiva kylan väldigt snabb med att byta till dessa nya snyggingar...!!!


Fick även mina stigläder häromdagen som jag köpte tillsammans med sadeln. Det är såna där enkla läder som fungerar mycket bättre till en singelkåpad sadel som jag har. De där vanliga lädren som är dubbla blir bara knökigt under bara en kåpa. Mycket lättare att ha stiglädren under kåpan med så spar man på sadeln och den håller sig fin mycket längre. Annars blir det ju lätt skav från när lädren ligger an mot kåpan och man flänger och har sig med sina ben ;D
Mina nya Equipe-stigläder

...o så tål stigbyglarna att få visas igen :D

Red ett pass i ridhuset idag igen. Går inte att rida ut i sån här kyla när man heter som jag gör. Jag förfryser mig superlätt om både händer och fötter så de blir alldeles färglösa och känsel-lösa. Imorgon kanske kanske kanske jag dock ska ge mig ut med de andra i stallet. Får hoppas det inte blir en alltför lång ridtur i så fall bara...
Passade på att ta en bild på världens snyggaste sadel med tuffaste stigbyglarna och sötaste Tyrarumpan :)



Schabraket går ju inte av för hackor det heller hihi



Frusen Tyra

Det är hur många minus som helst ute! Jag är verkligen inte byggd för kallt klimat vill jag lova! Förfrös mig om fingrarna för några år sen och efter det har jag så lätt för att frysa fingrarna av mig nu. Fötterna med. Sämst blodcirkulation....

Någon som däremot fick jobba så blodet pumpades runt var Tyra idag. Eller jag fick också jobba ganska hårt :D

Körde på det som Reynir tyckte vi ska träna på och hejsan hoppsan vilken fart hon fick. Hon sprattlade runt med sin lurviga ben som tusan och som skjuten ut en kanon virvlade hon runt. Kunde dock inte träna såna ökningar som jag önskade för hörde att hon slog i sig med skorna i varandra. Nästa gång måste jag ha henne bootsad tror jag allt.

Trevlig helg på er!


Sötis

Hon är min värld :)

Jag blev lite trött på mig själv innan idag för hade bestämt mig för att rida på morgonen innan jobbet men fegade tyvärr ur när jag vaknade. Var aalldeeeleees för trött. Åkte till stallet på kvällen efter jobbet istället. Var tungt sista delen av jobbet idag och kommer säkert vara det imorgon med. Det har hänt en fruktansvärd olycka i Thailand med 4 ungdomar från Varberg. De omkom i en trafikolycka där föraren av det andra fordonet flydde. Så tragiskt! Den ena tjejen jobbade i kassan på mitt jobb och hon kommer alltså aldrig komma tillbaka :( Sänder en tanke till deras nära och kära. RIP. Ta hand om er där ute. Finns till både för er själva och era nära. Lev. Godnattkramar

RSS 2.0