Fungerar inte

Fungerar inte alls att blogga längre med blogg.se :(
Fick en tillfällig sida eller nåt att logga in genom men detta är inte optimalt. Kan inte lägga in bilder bland annat. 
 
Fy fasiken. 
 
Hoppas ni stannar kvar och läser ändå :) hoppas detta ska lösa sig snart. Är rejält Irriterad. 
 
Med Tyra går det bättre iallafall. Har börjat trava/tölta och siktar på gaedingakeppni den 21 juli. Först kurs och sen SM-kval. Vet inte alls hur det kommer gå eftersom vi missat mycket träning nu. En månads viktig träning har försvunnit. Hon känns fräsch än så länge men har ju inte ställt några krav än så....

Promenader

Nu har jag varit lite dålig på att skriva det senaste. Har äntligen fått börja skritta Tyra! Innan detta har vi promenerat i en vecka. Från 20 min upp till 60 min på en vecka. Tyra har inte tyckt detta vara så himla kul. Har fått dra fram henne nästan. Så mycket så jag har undrat om hon har ont eller inte mår bra. Men på hemvägen har hon varit pigg så det har nog bara varit tråkigt.

Nu har jag fått börja rida så smått iallafall. Om en vecka får jag börja trava!

Ser ni att hon har en liten stjärn? Den syns inte alltför ofta under all pufflugg :)


Skadan

Jag har inte riktigt haft någon motivation överhuvudtaget att skriva om vad som hände Tyra men här kommer en liten sammanfattning.
Hade ridit ett fantastiskt bra pass med mycket ökningar i tölten. Tyra fick så otroligt bra! Taktrent kändes det som med en jäkla fart utan massa rollningar. Bästa passet på länge!

En bit hemifrån skulle jag ta en sista sakta tölt som avtrappning av passet och då snubblade hon illa ner på knä. Försökte ta sig upp men snubblade igen och ramlade först på knäna igen och sen på sidan.

Såg direkt att det såg illa ut på knäna, speciellt vä fram. Gick hem med henne och spolade rent. Såg då något jag aldrig sett innan. Det hade gått hål rätt genom huden in till det som är under. Hålet var lika stort som ett knappnålshuvud ungefär och när man rörde på huden såg man att det rörde sig över något.

Detta hände söndag kväll så jag ringde en jourveterinär som rådde mig att tvätta ordentligt och bandagera samt avvakta till morgonen. Om hon skulle vara halt dagen efter tyckte han att jag skulle åka till klinik. Hon var inte halt på kvällen.

På morgonen däremot ville hon inte lyfta benet alls och hade riktigt ont. Fick en akuttid på hallands djursjukhus.

Väl där tog de allvarligare än jag trott från början på såret. Det var lednära och en djup sårficka hade bildats. Lednära sår som ger infektion nära eller i en led är livshotande.

De stack hål på huden nedanför såröppningen och satte in ett dräneringsrör i såret. Bandagerade sen hela benet och ville behålla henne för observation i minst 3 dygn. Hade hon under denna tiden fått feber och blivit mer halt så hade det tytt på infektion.

Hon sattes på smärtlindrande, inflammationshämmande och penicillin.

Det var svårt att lämna henne och se sin häst på det här viset. Men jag har som tur är inte så långt till kliniken så var och hälsade på henne varje dag.

Allt gick bra så på torsdagen fick hon komma hem :)
Hon har här hemma stått på boxvila i 5 dagar med bandage. Häromdagen tog jag av bandaget och byggde en lite större sjukhage. Nu får jag promenera med henne och på tisdag får jag börja skritta henne :)

Är så himla glad att jag tog såret på allvar och åkte in med henne!!!


Skadad

:( hon står på Hallands djursjukhus för observation :(
Mitt lilla hjärta <3


RSS 2.0