!!! SM-kvalad !!!

Ja den 21 juli var det då dags för SM-kval i Gaedingakeppni på Tölt i väst. På fm var det kurs i hur man rider gaedingakeppni samt att man fick ett försök på sig att visa sin häst för domarna och få en bedömning och förslag till förbättringar. Passade mig och Tyra utmärkt då jag har extremt lätt för att spänna mig på tävling och Tyra går inte alls som vanligt.
Denna gång fick jag ju öva och vänja mig vid tävlingssituationen några timmar innan allvaret började. Övningsomgången gick fint. Vi spände oss i töltmomentet som vanligt men det blev iallafall ingen travtakt :) :) :) Däremot en orolig form och en kommentar om att det gick för fort. Skritten var bäst där jag fick 8,4 poäng :)
SM-kvalade redan på övningen men det ska ju ridas likadant på tävling för att få kvala så det var bara till att ladda om batterierna till eftermiddagens kvalförsök.
 
 
Några timmar senare så mådde jag fruktansvärt illa när jag skulle upp på Tyras trygga rygg. Tänkte att jag aldrig skulle klara av detta utan att spy. Det var en blandning av nervositet samt att jag nog åt lite för mycket under lunchen. Ska jag aldrig mer göra om! Fy fasiken vad dåligt jag mådde!
 
Jag försökte kväva kväljningarna och få samma goa lugna känsla jag hade haft under förmiddagen. Det var ju samma människor jag skulle rida för! Ingen fara!
När jag hörde mitt namn i högtalarna gick jag in på banan.......för tidigt! Tänkte att nu har jag banne mig blivit diskad!
Fick backa och gå ut igen.
Sen var jag välkommen in.
 
Började med arbetstempo tölt. Gick inget vidare men jag red saktare än jag gjorde på fm. Formen var ännu mer instabil denna gång. Den var inte så hög men den var en blandning mellan lite för hög och lagom typ tror jag :D
Sen traven och hon satte av i en väldans stabil trav i bra fart. Skritten efter det kändes lika bra som på förmiddagen.
Sen tog jag galopp och den hade jag fått en kommentar på fm om att den var för flack så jag lyfte upp henne mer och hon rejsade iväg i mycket högre fart än hon gjort innan vilket gjorde det lätt med övergången till ökat tempo tölt som blev bättre än det någonsin blivit förut på tävlingsbanan :)
Stabil takt och hon höll tempot någorlunda högt hela vägen :) Duktig tjej.
Avslutade med traven då jag kände att jag nog skulle våga trycka fram henne ännu mer och det lyckades jag med :)
 
Gick ut från banan och fick mina poäng. Fick 7.6 av en domare och kände att nu är det kört, jag kommer inte kvala. Men de andra två gav mig 7.9 vilket resulterade i en slutpoäng om 7.8 och SM-KVAL!!!!!!!
 
Fy fasiken vad glad jag blev! Det motsvarar ca 5,3 i en FIPO-tävling och så högt har vi inte fått innan. Ville nästan börja gråta för Tyra är världens bästa häst!
 
Jag hade inte alls räknat med att kvala. Dels för att våra poäng inte legat så högt innan och dels för att hon varit skadad och en hel månad av träning i Juni och en bit in i juli gick förlorad. Hon har ju precis kommit igång ordentligt och som vanligt igen!
Var mest med för att det var kul. Nu blev det som det blev och det kunde knappt blivit bättre :)
 
Mormor och morfar var på besök från Sala och det var extra kul att det gick så bra när de var här :)
 
 
 
 

Dagen innan tävling

 
Var ute på en promenad dagen innan tävling. Tävlingen var ett Gaedingakeppni SM-kval den 21 juli hos Falki.
Visade sig vara en bra sak att göra dagen innan för hon kändes väldigt fin på tävlingen.
Promenaden bestod även av sidförflyttningar och öppnor från marken samt att jag joggade med henne.
 
Tyra med eldmanen :)
 
Hur förbereder ni era hästar inför tävling?

Dag 3. Min första avramling

Kommit av mig lite med detta här men jag är så besviken på bloggappen hela tiden så tappar inspiration. Egentligen borde jag byta bloggställe men jag orkar inte :D Det går iallafall inte att göra radbrytningar längre i appen. Sjukt dåligt. Första gången jag ramlade av kommer jag inte ihåg alls för jag har ridit sen jag var superliten men har för mig att det var från en shettis som gjorde en klassisk shettis-moves och plötsligt hade jag åkt över halsen framåt :D


Dag 2. När & varför jag började rida

Började rida när jag var liten. Har alltid sen jag kom ut ur mammas mage varit totalt tokig i hästar! Kan säg att mina föräldrar upptäckte tidigt vad jag skulle ha för intresse i livet :) Mitt hästintresse kommer följa mig vart jag än går genom hela livet!


Dag 1

Dag 1. En bild på favorithästen Tyra såklart! Hon är precis den hästen jag sökte när jag köpte henne! Det enda hon inte har är storleken. Jag ville egentligen ha en mycket större islandshäst. Alla hennes kvaliteter överväger dock att hon är så liten, dessutom känns hon väldigt stor att sitta på så man tänker inte på storleken från ryggen :) Hon har mitt hjärta!


Dagar

 

Dessa hade jag tänkt svara på de närmsta dagarna :) håll utkik!
 
Dag 1. En bild på favorithästen
Dag 2. När & varför jag började rida
Dag 3. Min första avramling
Dag 4. Min kamera
Dag 5. Favoritbilder jag tagit
Dag 6. Alla hästar i stallet
Dag 7. En sak som aldrig får hända!
Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten
Dag 9. Min värsta avramling
Dag 10. 10 saker du inte visste om mig
Dag 11. En låt som påminner om en häst jag älskar
Dag 12. Min favoritgren
Dag 13. Något jag vill göra igen
Dag 14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
Dag 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
Dag 16. En bild som gör dig lycklig
Dag 17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad
Dag 18. En bild jag aldrig publicerat förut
Dag 19. Bild på min bästa vän/bästa vänner och varför han/hon/dem är det
Dag 20. Något jag vill göra
Dag 21. Någon jag vill träffa
Dag 22. Någon jag vill träffa igen
Dag 23. Hoppning eller dressyr?
Dag 24. Favoritcitat
Dag 25. Någon jag träffar vardagligen
Dag 26. Hur mina vänner beskriver mig
Dag 27. Någon jag tycker om
Dag 28. Någon som älskar dig
Dag 29. Någon jag skulle riskera livet för
Dag 30. Mitt mål med ridning

Ny nosgrimma

Jag älskar att ha fina saker till min häst så nu har hon fått en ny nosgrimma. Har suktat efter denna ända sen jag köpte henne så nu slog jag äntligen till. Finns som nackstycke med pannband med men får köpa det vid ett senare tillfälle. Just nu behövde jag verkligen en aachengrimma. Den är såå himlans fin! Designen kommer från Fakur.


Schockemöhle

Jag har köpt det snyggaste schabraket jag någonsin sett! På riktigt! Det är så himla fint :) Enligt min smak är det något för stort på Tyra men det finns endast att få tag på i stl full så jag får leva med det. För utseendet i övrigt överväger den lilla nackdelen så jäkla mycket. Snyggast kommer det vara på Tyra när hon är svart och när hon är grårakad. Hon ändrar färg lite efter säsong. Just nu är hon mer åt det solblekta bruna hållet. Här kommer iallafall bilder på underverket :) mitt bästa schabrak-köp!


Mot stallet

Tänkte se om det går att hitta en lucka i molnen och träna regnfritt idag. Tror ni det går vägen? Hmm undra om jag ska våga mig ner till stranden eller om vi blåser iväg då.... Återstår att se ;)


Tvistirni.webblogg.se

Nu tävlar jag igen om en bild från duktiga Clara!


Topelite.blogg.se

Är med och tävlar om ett pannband på www.topelite.blogg.se Inlägget hittar ni här: http://topelite.blogg.se/2012/july/tavling-hos-topelite-vinn-ett-pannband-i-valfri-farg.html#comment


Mina katter

Det fungerar tydligen inte så bra med radbrytningar i bloggappen längre. Så ni vet; det är inte jag som inte kan skriva utan det är appen som inte kan fungera. Tänkte iallafall delge er vad jag har för andra djur. Först ut är mina älskade katter: S* Goa kissens Smoothie (aka Gracie Barra) Gracie är vår ragdoll som är lite mer än 2 år gammal. Hon kommer aldrig fungera så bra som utställningskatt så vi fick köpa henne billigt. En reakatt kan man säg om man vill ;) Hon var nämligen väldigt sjuk som kattunge och höll på att dö. Hon var magsjuk och otroligt svag. Vi fick henne när hon var 4 månader då hon inte var redo att flytta innan dess. Sjukdomen gjorde att hon var och alltid kommer vara ganska liten för att vara en ragdoll och det fungerar inte bra på en utställning. Kimura Kimu är en korsning mellan ragdoll och norsk skogskatt. Hans pappa är en superfin raggis och mamman en svart skogis med gula ögon. Han har vi inte haft så länge och han är fortfarande en liten ullig kattunge. Kimura skaffade vi så att gracie kan få sällskap. Det funkar bra mellan de två även om gracie tycker han är en riktig liten skitunge emellanåt :D Han låter lite som en kalkon och är precis överallt hela tiden. Alltid på språng :) Våra katter har vi döpt efter stora fighters. Gracie var en brasiliansk jiujitsu-snubbe och Kimura var en judosnubbe och de två har bland annat mötts i matcher. Det är min sambo som döpt katterna ;)


Igångsättning

Igångsättning är jäkligt tråkigt. Det vet alla som haft en konvalescens-häst. Men vi är verkligen på väg nu jag och Tyra :) Tycker inte hon har tappat så mycket som jag trodde hon skulle. Korta tölten är bra, traven är bra, vilket den alltid är och galoppen är godkänd. Ökade tölten är lite värre. Jag har ju inte tränat så värst mycket på den innan då jag ville känna mig totalt säker i kort tölt först. Precis innan olyckan hade jag börjat känna mig trygg med den ökade tölten och klarade av att rida den utan taktfel och rollningar. Avsaktningarna var värst för då ville hon gärna slänga sig i trav. Nu har jag börjat ta upp snabbare tempo i tölten igen och det märks att hon har vilat men det märks också att vi snart kommer vara tillbaka där vi var innan det som hände :) Körde lite tempoväxlingar igår och hon svarade mycket bra på dem. I avsaktningarna töltade hon sig ner till ett kortare tempo och det kändes riktigt bra!


Nu äntligen

Äääääntligen kan jag börja blogga igen för nu funkar appen!! Det var på tiden. Många är vi som varit irriterade över detta. Min mobil är bättre att blogga från än datorn tycker jag för min dator är så sjukt seg! Den skulle behöva pensioneras! Nu är jag igång igen iallafall :)


RSS 2.0