Tillbaka

Skrev ett långt inlägg häromdagen och då låstes min blogg. Ingen aning varför men nu är den igång igen :)

Tyra har fått ett nytt täcke. Det blir ofta stormigt på västkusten och Tyra bor nära havet så hon har faktiskt frusit några gånger det senaste :( köpte därför nytt tjockare täcke. Det är dyrt att ha häst!

 


Kommentarer
Postat av: Lotta Renérius

Det ser varmt och skönt ut!!!

2012-02-21 @ 15:28:33
Postat av: Petra Dahlén

sv: Åh va kul! kommer göra det jag med :)

Är den skön att rida i?

Jag menade absolut inget illa med det så ta inte illa upp. Det jag menade var att inte använda det för att gå en genväg utan istället när hästen är redo så kan man sätta på det för att få ett ännu bättre resultat. Använder man det som en genväg får man tillbaka allt senare. Jag har skrivit ett inlägg om islandsstång under utrustning som jag tycker att du ska läsa :)

2012-02-21 @ 20:51:34
URL: http://petradahlen.blogg.se/
Postat av: Petra Dahlén

Va bra att du tog det på rätt sätt. :) Det låter verkligen som att du vet vad du gör och att hästen går bra med det, det är ett stort +. Tyvärr kan man ju se på tävlingar mindre ryttare med detta skarpa bettet och använder det helt fel :/

2012-02-21 @ 22:29:58
URL: http://petradahlen.blogg.se/
Postat av: Linda

Det täcket såg ju ut att sitta riktigt bra ju :D Vad är det för märke?



Sv: Spansk skritt är sjukt kul, tränade det idag igen och försöker få henne att GÅ framåt men det går segt..



Ja om jag säger såhär, min travare är inte den som gör ALLT för godis vilket Fifa gör, så han skulle vara svår att träna tricks med, men Fifa är ett matvrak och gör verkligen allt för det ätbara, så har man bara en godisråtta går allt mycket enklare.



Men först och främst tycker jag du bara skall focusera på att din häst skall förstå vad du menar när du petar på benet eller vad du gör, träna in det ett par gånger tills hon är 100% säker på vad det betyder, focusera inte så mycket på hur högt hon lyfter och beröm fort som attan när hon gör rätt med godis och röst.



NÄR hon vet vad det betyder, DÅ kan du kräva att hon lyfter högre. Min donna har så bråttom, hon börjar innan jag ens hinner säga så det var inte så svårt att få henne att höja benlyftet, men det jag gör när jag inte är nöjd med höjden är att jag fortsätter peta och ger ingen belöning fören hon har lyft lite högre DÅ ger jag henne gobiten.



Jag brukar höja grimskaftet lite samt mina armar och samtidigt som jag pekar smacka lite, det brukar få högre benlyft på min jänta..

2012-02-25 @ 20:37:04
URL: http://mittangsull.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0