Lite bilder från tävlingen

Är takten bra eller är det travtakt här? Jag kan varken se eller känna travtakt. Jag hör om det inte är fyrtaktigt men det är ju inte alltid man verkligen hör för att det tex blåser rätt in i öronen :D
Sen vet jag att hon är väldigt hög i formen. Hon blir det med vanligt bett. Blir bättre på stång. Men det är säkert en portion ryttarfel också....









Traven då. Hade önskat mer sväv och mer framåtgripande rörelser. Jag vet att hon kan. Jag måste bara lära mig att plocka fram det mer :) Kanske att jag håller i henne för mycket så att hon inte får sträcka ut tillräckligt?













Skritten. Vår bästa gångart :)





Galoppen som jag vill ha mer på rumpan och inte så framtung. Hmm, får träna mycket bakstyrka som ju även behövs i tölten. Mycket tempoväxlingar (har vi nog slarvat med) och vattenträning och galoppfattningar...
Fick kommentaren "medelsväv" här. Hade gärna haft mycket mer sväv.





Bilderna är från en film, filmade med min Iphone4 S. tycker kvaliteten blir riktigt bra! Dessvärre får jag inte in filmen i min skitdator så det fick bli så här istället. Har tagit kort på filmen på iphoneskärmen med Iphonen. Ni som har en sån fån förstår nog vad jag pratar om annars kan jag förklara ;)

Nå, vad tycker ni????????

Redogörelse från tävlingen kan ni läsa längre ner.

Kommentarer
Postat av: Frida

Grattis får jag börja med :)

De två första bilderna ser nästan ut som lite pass-takt och de andra trav-takt...

Tänk som så att när främre frambenet är som högst ska även bakbenet längst bak vara som längst bak. Om bakbenet längst bak redan börjat gå frammåt igen, då är det travtakt.

Pass-takten på de första bilderna visar sig genom att hon sluttar frammåt, sätter sig inte ordentligt på bakbenen och kör upp huvudet. Fina fina Tyra... :)

2012-04-16 @ 07:51:47
Postat av: malin

jag bor i stockholm. :)

2012-04-16 @ 09:45:44
URL: http://malinsjolander.com
Postat av: Titti

Man kan maila filmen till sig själv och sen ladda upp den på nåt som heter Tinypic så får man en embed kod att klistra in i bloggen :)

2012-04-16 @ 12:52:42
URL: http://livetpavischan.bloggg.se
Postat av: Titti

Jag har tagit fram filmen på iphonen och valt att skicka via mail och skrivit min egen mailadress,är den för stor får man dela den i fler delar.Sen har jag öppnat mailen på datorn å laddat ner den därifrån.Hoppas det funkar!

2012-04-16 @ 16:27:44
URL: http://livetpavischan.bloggg.se
Postat av: tanja

haha jaa jag hade en icke så fin min på nästan alla kort så på de värsta satte jag en rund boll på ;)

2012-04-16 @ 16:43:41
URL: http://fillstastallet.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag tycker mig se travtakt i tölten, iaf på sista bilderna, använd tyngdboots nästa gång kanske :)? Brukar kunna hjälpa takten en del. Vad häftig hon är i färgen!!!

2012-04-16 @ 22:16:24
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Julia

Jag tycker det ser jättefint ut=) När det gäller tempoväxlingar så är det verkligen något som är värt att lägga träningstid på, man får en häst som "sätter" sig på bakbenen och som får mycket power =)

Jag och Schackis sliter med det och nu börjar det sitta och jag tycker det har gett resultat både i dressyren och i hoppningen=)



Lycka till imorgon!

KRAM

2012-04-17 @ 22:05:29
URL: http://jultis.blogg.se/
Postat av: cia

ni var jätte duktiga :)

2012-04-19 @ 20:11:48
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se
Postat av: Emma

Det är lite travtaktigt. Jag ser det på bakbenet som hon lyfter, det blir blir krokigt vid fel tillfälle och han jämför med benställningen på frambenen :)

2012-05-10 @ 17:26:49
URL: http://emmalarsonn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0